Van Heinde en Ver

Het kleinste museum ter wereld viert de rijke geschiedenis van het Amsterdamse Oostelijk Havengebied met een programma over identiteit en migratie

27  juli t/m 15 september – Barbershop Navaja Vieja 

Installatie van kunstenaar Kevin Osepa

alta-di-pinda

 

13 juli, en 8, 15, 20 en 21 september theatervoorstelling Intieme ogenblikken van Nadja van der Weide 

Reserveren via deze link

Intieme ogenblikken

12 september t/m 31 december , programma over (e)migratie – aankomst en vertrek, in samenwerking met Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, de Buurtcoöperatie en diverse kunstenaars.

13 en 14 december Identities Amsterdam van Studio Take Twee

 

Van Heinde en Ver 
De Cruquiusbuurt in Amsterdam-Oost is een plek waar mensen uit alle delen van de wereld zijn neergestreken. Mensen met een eigen geschiedenis, maar ook mensen met een gedeelde geschiedenis.In Van Heinde en Ver vertellen we verhalen van mensen die, vrijwillig of gedwongen, in Nederland-Amsterdam terecht zijn gekomen, met filmportretten, dans en exposities. Tot en met december 2019 zijn er in en rondom het museum tentoonstellingen, performances, voorstellingen en installaties te zien van kunstenaars wiens eigen identiteit en de ontmoeting met de ander een belangrijke rol speelt in hun werk.In dit project vormen migratie en identiteit de verbindende rode draad waarmee we, samen met makers en in direct contact met publiek en buurtbewoners, willen bijdragen aan een nieuwe kijk op elkaar, op de buurt en op de stad.