Marathon van het levenslied

Posted on Jun 30, 2016

Wanneer:
augustus 21, 2016 @ 3:30 pm – 6:30 pm
2016-08-21T15:30:00+02:00
2016-08-21T18:30:00+02:00
Waar:
kompaszaal
KNSM-Laan 311
1019 LE Amsterdam
Nederland
Kosten:
Toegang: € 12,50 / kinderen € 5,- Maaltijd na afloop: € 19,50 / kindermenu: € 7,50 Marathon & diner: € 30,- / kinderen € 10,-
Contact:
Anet Wilgenhof
0653404786

Marathon van het Levenslied

Met Beatrice van der PoelBob Fosko, Mieke Stemerdink, Friedrich Hlawatsch,
Peter Zegveld, Poet stunt, Drepie geen grap,  Kiki Schippers,
Hava Özbas, Joost Kersbergen, Aleida Leeuwenberg en Jochanan Westra .
Band: Rob Stoop, Leon Klaasse, Stephan Jankowski, Ton Nieuwenhuizen.
regie: Dick Hauser.

Wanneer: zon. 21 aug. 15.30-18.30 uur
aansluitend maaltijd met de zangers van het levenslied

 

Beatrice van der Poel

Beatrice © foto Mart Boudestein

Beatrice van der Poel (Oss, 24 juli 1966) is zangeres, liedjesschrijfster, theatermaker en stem-actrice. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk, maar bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal, Kris Kristofferson, Nick Cave en Jimi Hendrix. Ze maakte een eigen luisterboek met Thomas Verbogt: ‘Het Toeval Dat Geluk Heet’ en won de luisterboek award voor het beste luisterboek 2015:Een Weeffout in onze Sterren’ van John Green. Haar laatste theaterconcert Electric Lady ging in okt 2015 in première in de Kleine Komedie en ontving lovende recensies.

www.beatricevanderpoel.nl

2016- Electric Lady EP

2013- Heelhuids CD&LP

2009- Hard en Hoofd CD

2006- Langzaam Los CD

YOUTUBE:

Quotes

“Een lied in je moerstaal; herkenbaar en verstaanbaar over de donkere kant van het leven. Een lied met een tekst waarbij de tranen opwellen en dat een glimlach verbreedt, het hart sneller laat kloppen of een herinnering keihard doet toeslaan. Zo hoort een levenslied te zijn. Niet te verwarren met smartlap. Hoewel “smart” een mooi woord is.”

Wat zo goed is aan muziek: als het je raakt, voel je geen pijn.
Bob Marley (1945-1981)

Bob Fosko

Bob Fosko © foto Lineke Raven

Bob Fosko is zanger, acteur, schrijver en beeldend kunstenaar. Fosko kreeg landelijke bekendheid hij met zijn groep De Raggende Manne en vertoeft sinds 2000 ook regelmatig in diverse muziekvoorstellingen in de Nederlandse theaters, o.a. in The Blues Brothers, De Jantjes en My Fair Lady. Al 15 jaar speelt hij in wisselende combinaties op Theaterfestival De Parade.

Meer info op Bobfosko.nl

Liefde voor het levenslied.

Fosko:

“Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder zong me in slaap met liedjes als ‘Het broekie van Jantje’ en ‘Aan de muur van het oude kerkhof’. Zielige liedjes. Mijn Opa bespeelde op verjaardagen zijn harmonica. ‘Zwarte zigeuner’ en ‘Als de klok van Arnemuiden’. Ik moest en zou op 7-jarige leeftijd ook een accordeon bespelen. En dat doe ik nog steeds. Prachtig en melancholiek. Ouwerwets, dat wel, maar daar zit ik niet mee. Ik hou van muziek die rechtstreeks je hart binnenstroomt.”

Mieke Stemerdink

Mieke Stemerdink

Aan het begin van de roerige jaren tachtig beginnen een aantal muzikanten de gelegenheidsformatie ‘De Gigantjes’. De jonge zangeres Mieke Stemerdink is het stralende boegbeeld van deze op de jaren vijftig geïnspireerde R&B band. De Gigantjes spelen als huisorkest bij VARA’s Nachtshow. Mede hierdoor groeit de band uit tot één van de meest gevraagde live-acts van Nederland. Maar ook Europa en Zelfs Afrika worden doorkruist.

Na diverse formatiewisselingen houden de De Gigantjes in 2000 officieel op te bestaan. Sindsdien speelt Stemerdink met ‘Mieke Giga’s New Swing Show’, een big band formatie van zeventien muzikanten. Ook is ze het gezicht van ‘Mieke und 3 Männer im Schnee’ met Duits repertoire van Nina Hagen, Dietrich tot Fassbinder. Hiernaast heeft Mieke haar eigen smartlappenband en is ze onderdeel van de befaamde all girl-formatie ‘Girls Wanna Have Fun’.

Op 4 september 2014 verscheen het album ‘Oh Liefde’ van Mieke Stemerdink onder Top Notch. De plaat, die lang de werktitel ‘Billie Holiday meets Tante Leen’ had, is nadrukkelijk geen nostalgisch project. “Het opnemen van dit album was een enerverend koorddansen om het juiste evenwicht te vinden”, aldus Mieke Stemerdink.

Over een periode van twee jaar nam Mieke Stemerdink met een wisselende groep muzikanten in de studio van Frans Hagenaars (Daryll-Ann, Moss, Bettie Serveert) haar nieuwste album op. Op ‘Oh Liefde’ staan dertien tliedjes. Van klassieke smartlappen uit het Nederlandse repertoire tot nieuw werk. De rijk gearrangeerde plaat (Reyer Zwart) bevat onder meer bewerkingen van de ‘Zangeres Zonder Naam’ (Ach Vaderlief, Toe Drink Niet Meer), ‘Zwarte Riek’ (Amsterdam Huilt) en ‘Tante Leen’ (En Toch Haat Ik Je Niet). Maar ook vertalingen van twee obscure Billie Holiday nummers. Huub van der Lubbe schonk Stemerdink zijn teksten ‘Doorzichtige Mannen’ en ‘Vergeten’ die door vaste begeleider Jan Robijns werden bewerkt. De beroemde Vlaamse chansonnier Guido Belcanto schreef voor Mieke het prachtige ‘Oh Liefde, Oh Liefde’.