Onze video pagina

Het Oostelijk Havengebied

De betrokken buurtbewoners en ondernemers van het Oostelijke Havengebied zijn, na een lange pauze, weer bij elkaar geweest om te bespreken hoe het OHG verlevendigd kan worden en hoe men het makkelijker kan maken elkaar te vinden.

Deze film is op 29 maart 2011 gemaakt door Groot Oost TV. Het Cruquiseiland transformeert momenteel van industriële omgeving naar moderne woonwijk. Museum Perron Oost is gestart in 2013.

Amsterdamse Haven in 1925

Historisch filmmateriaal van de Amsterdamse Haven uit 1925 met unieke luchtopnames van het ij. Het is de eerste promotiefilm die de gemeente Amsterdam liet maken, om te vertonen op een internationaal handelscongres in Wenen. Filmmateriaal op het spoor gekomen door Arnold Korporaal Samenstelling en montage Ruben Gischler Historical film footage of the port of Amsterdam made in 1925 Compilation of the very first promotion film made for the municpality of Amsterdam in 1925. original length ± 90 min.

Historie Oostelijk Havengebied Amsterdam

De geschiedenis van het Oostelijk Havengebied van Amsterdam

Amsterdam – Verzamelde Historische Filmbeelden

Mooie reportage over het Oostelijk Havengebied in de haven van mooi Amsterdam, met tevens beelden van de bedrijvigheid, de verhandelde producten en de emigranten en emigratie procedure.