“Het Verdwenen Spoor”: verhalen van Cruquius

Posted on Aug 14, 2015

Multimediatour langs voormalig goederenspoor

Speciaal voor Museum Perron Oost ontwikkelden radiodocumentairemaker Joost Wilgenhof  en en sound-designer Marten Koldijk een multimedia verhalentour. De route begint op de Cruquiusweg bij Museum Perron Oost, vervolgt zijn weg langs meer dan twintig bijzondere plekken en eindigt op het uiterste puntje van het Cruquiuseiland bij het hek van Magnus Metaal. Via verhalen op hun smartphone ontdekken bezoekers de opmerkelijke geschiedenis van het gebied. Wilgenhof verzamelde de verhalen op basis van krantenartikelen, historische foto’s en interviews met (oud)bewoners. Koldijk maakte er muziek bij en las de teksten.

De audiotour is vanaf 11 september te downloaden via de Izi Travel app, beschikbaar voor iPhone en Android. De tour blijft ook na het festival beschikbaar.

Het verdwenen spoor

MPO_Verhalen_def