Het museum

perron_slider

Museum Perron Oost steunen kan op verschillende manieren: Heb je een verhaal, een idee voor een bewerking of wil je museum perron oost financieel steunen mail dan naar: info@museumperronoost.nl

Of maak 30 euro over naar NL40TRIO0254858864  En wordt vriend van het Museum.

Vanaf januari 2014 is Museum Perron Oost  aangemerkt als algemeen nut beogende instelling

( ANBI ) en ook als culturele ANBI.

Uw gift is daarmee extra aftrekbaar van de belasting.

 

Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter : Dirkje Houtman, dramaturg

Penningmeester: Jim Colland , cao at Maison de Bonneterie

Secretaris: Merel Teunissen, advocaat

 

MUSEUM PERRON OOST

Wat kunst voor de buurt kan betekenen en de buurt voor de kunst.

Museum Perron Oost, gezeteld in het opzichtershuisje van 6 vierkante meter, is wellicht het kleinste museum ter wereld. Op het perron komen twee sporen aan, het spoor van de buurt en het spoor van de wereld.

Aankomen en vertrekken, hoop en optimisme staan centraal in de verhalen uit de 150-jarige geschiedenis van het Oostelijk Havengebied, aanvankelijk het terrein van handelaren in vee en producten uit de Oost en van rederijen met lijndiensten op o.a. andere Indonesië, Suriname en de Verenigde Staten; later aankomst- en vertrekpunt van vluchtelingen, jonge delinquenten, krakers en stadsnomaden die er allemaal sporen achterlieten.

 

Vanaf april 2013 laat het museum in uiteenlopende kunstvormen verhalen zien van oude en nieuwe bewoners van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Centraal in het museum staan het perron met opzichtershuisje op de Cruquiusweg, een monument dat beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout in 1993 met authentieke materialen oprichtte. In het museum en op het perron worden verhalen gepresenteerd in de vorm van theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, installaties, gedichten of combinaties daartussen. Onderdeel van het museum is Radio Perron Oost dat  interviews uitzendt met huidige en ex-bewoners uit het havengebied en bezoekers die er een bijzonder avontuur beleefden.

Museum Perron Oost wordt geleid door Anet Wilgenhof.

Museum Perron Oost steunen kan op verschillende manieren: Heb je een verhaal, een idee voor een bewerking of wil je museum perron oost financieel steunen mail dan naar: info@museumperronoost.nl

Of maak 30 euro over naarNL40TRIO0254858864 en wordt vriend van het Museum.