Honey Eavis, danser, trainer en dansmaker, werkt met een groep zeer gevarieerde en jonge dansers aan een performance die helemaal thuis hoort op een voormalig perron. Een enkeltje alstublieft gaat over vertrekken en afscheid nemen.
Honey Eavis werkt sinds jaar en dag bij danstheater Don’t Hit Mama, een dansgroep die theater maakt vanuit de principes van de hiphop dans. Eavis reisde, zowel in projecten van Don’t Hit Mama als op eigen titel naar Zuid-Afrika, Senegal, Suriname, Brazilië en de Verenigde Staten en past al die ervaring toe in haar danswerk. De uitspraak ‘als je gaat reizen kom je nooit meer echt thuis,’ zoals Eavis schrijft over dit project, is haar dan ook op het lijf geschreven.

Een groep jonge dansers pakken hun spullen en vertrekken. Sommige gaan reizen, sommige verlaten hun ouderlijk huis, ze kiezen een richting en gaan, zonder te weten waar ze zullen uitkomen. De tijd van afscheid nemen is bijna daar. Een meisje twijfelt nog. Kan ze haar vrienden achterlaten? Wil ze haar vrienden achterlaten?

Deze korte dansvoorstelling gaat over vertrekken en afscheid nemen. Het oude achter je laten en aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Wat neem je mee en wat laat je achter?

Dansers:
Leerlingen van het IVKO en een selectie jonge hiphop dansers; o.a. uit de jongerenpool van Don’t Hit Mama.

Zondag 7 juli om 16.00. Gratis entree!