Groot buurtfeest ter gelegenheid van het kleinste museum ter wereld

Amsterdam, 30 maart 2013

Een muzikale stoet kinderen van basisschool Het Gouden Ei, onder begeleiding van violist Jacob Plooij en beeldend kunstenaar Piet van de Kar, geeft op vrijdag 19 april het startschot voor Museum Perron Oost. Vanaf 15:30 uur zijn buurtbewoners, hun vrienden en familie van harte welkom rondom het perronhuisje aan de Cruquiusweg, om kennis te maken met het museum en elkaar. Gare de l’Est verzorgt een drankje en hapje en Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, vertelt over de veranderende museumwereld.

Met een oppervlakte van 6 m2 is Museum Perron Oost wellicht het kleinste museum ter wereld. Het museum staat in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, wat de afgelopen 150 jaar
het toneel vormde voor onder andere veehandelaren, circusstoeten, lijndiensten naar Indonesië, Suriname en de Verenigde Staten, Joodse vluchtelingen, jonge delinquenten, krakers en stadsnomaden. Allemaal lieten ze hun verhalen achter.

Vanaf april 2013 vertelt Museum Perron Oost de verhalen van oude en nieuwe buurtbewoners. Kunstenaars uit verschillende disciplines bewerken een oud of recent verhaal uit de buurt in de vorm van theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, of combinaties daarvan. Ook zijn in het museum op het perron exposities te zien over steeds een andere periode uit de rijke geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Houd voor het exacte programma de site in de gaten.

Opening Museum Perron Oost

Datum: Vrijdag 19 april 2013
Tijd: 15:00 – 17:30 uur
Locatie: Museum Perron Oost, perronhuisje Cruquiusweg 11, Amsterdam

Programma:

  • 15:00 uur Kinderparade van basisschool Het Gouden Ei (C. van Eesterenlaan 50) naar Museum Perron Oost
  • 15:30 uur Ontvangst in het perronhuisje
  • 16:00 uur Lezing Paul Spies
  • 17:00 uur Afsluiting

*****Einde persbericht*****

Neem voor meer informatie contact op met Anet Wilgenhof, creatief directeur Museum Perron Oost, tel 020-6927578 of info@museumperronoost.nl