Giath Taha exposeert : Mijn huis heeft tunnels

‘Nieuwe mensen leren kennen in Nederland is mooi en maakt nieuwsgierig, maar op hetzelfde moment zijn er voortdurend kleine details in het dagelijks leven die me herinneren aan thuis.’

In het Perronhuisje presenteren we tentoonstelling ‘Mijn huis heeft tunnels’ van de Syrische fotograaf Giath Taha.

Giath Taha is een fotograaf uit Syrië. Hij kreeg op jonge leeftijd een analoge camera van zijn vader. Hij brengt het dagelijks leven van gewone mensen in beeld door waargebeurde verhalen te vertellen van dichtbij. In Museum Perron Oost gaat hij een installatie maken over vertrekken, reizen en ergens anders aankomen. Wat neem je mee van waar je vandaan komt en hoe bouw je daarmee je nieuwe thuis.

Bij Museum Perron Oost vieren we jaarlijks de vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd op het perron en een programma dat aansluit bij het thema van de herdenking. Dit jaar doen we dat aan de hand van een tentoonstelling van vluchtelingen, zij kunnen ons als geen ander de impact van oorlogsgeweld laten inzien. Immers:

“Het is moeilijk om uit verwoesting het leven te vertrouwen, lief te hebben, te worden liefgehad. Als je vlucht voor oorlogsgeweld moet je het vermogen hebben om je in vertrouwen over te geven aan een toekomst die je van anderen krijgt. De vluchtelingen zelf weten vooral wat ze achter zich willen laten. Hun beeld van de toekomst is nog vaag, behalve dan dat die vrij van bommen moet zijn. Je verlaat huis en haard. Je besluit wat je mee kunt nemen en wat je achterlaat, je roept je kinderen en je gaat lopen. Dat zijn nogal beslissingen.’ (Erik Borgman)

De Vrijheidsmaaltijd:
De Vrijheidsmaaltijd op 5 mei haakt aan bij de voorstelling in het Perronhuisje.
Lees hier meer over de Vrijheidsmaaltijd van Museum Perron Oost.

Openingstijden tentoonstelling ‘Mijn huis heeft tunnels’
5 mei t/m 2 juni. De opening vindt plaats op 5 mei om 15.00 uur.

Entree: gratis