Op de verjaardag van Amsterdam presenteren wij:
Maritieme Metamorfoses 
Vrijdag 27 oktober 16:00h is de feestelijke OPENING met oesters
Openingswoord door René ten Bos , Denker des Vaderlands en auteur van  ‘ Dwalen in het antropoceen’

Over de expositie:

Karin van Dam en Harold Schouten zijn op hun eigen manier door de zee en haar verschijningsvormen gefascineerd. Ook al lijken oplossingen voor de gevolgen van de menselijke invloed op aarde, het Antropoceen, haast niet denkbaar, toch is deze installatie een ode aan de zee, de schijnbaar onuitputtelijke bron van leven, creativiteit en verandering.

 

De tentoonstelling is te zien van 27 oktober tot 15 december.
24/7  te bekijken vanaf het perron aan de Cruquiusweg 11 in Amsterdam Oost.
Voor bezichtigingen op afspraak met de kunstenaar bel: 06 24765552.
.
Over de kunstenaars:
Karin van Dam maakt installaties, complexe ruimtelijke werken, die associaties oproepen van ondergrondse systemen, stedelijke structuren, organische constructies, opgebouwd uit o.a. industriële producten, breisels en verbindingsmaterialen. In deze tentoonstelling zal zij poëtische werken laten zien die associaties oproepen van structuren en vormen die door invloed van de zee zijn ontstaan. Anders dan men zich voorstelt bij kleurige waterpoliepen en zeeanemonen is hier een zekere duisternis voelbaar. Deze serie begon aan de kustlijn in Zierikzee en is vervolgd in de duinen van Bergen aan Zee met als verbindende titel: Vloedlagen in de Zeereep.

Harold Schouten maakt schilderijen en tekeningen waarbij water en met name de zee een centraal thema is. Naast een continue studie van de steeds veranderende uitzichten op zee die hij vanuit zijn strandatelier schildert is hij steeds meer gefascineerd geraakt door de invloed van de mens op de zee.

Zo is in het schilderij Mola Mola Mutant is een grote gemuteerde vis te zien die met een haast menselijke uitdrukking, met grote drie dubbele bambi-ogen naar de toeschouwer staart. Een gedrocht van een vis die zich verloren  voelt in het Antropoceen. De uitdrukking is er een van radeloosheid. Waar ben ik? Waar ga ik (waar gaat dit) naartoe?